Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

{jcomments off}In het holst van de nacht, in de vroege ochtend of op een feestdag. Wij van Sensoor zijn dag en nacht, het hele jaar door, bereikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek. Per mail, zijn wij alle dagen van de week bereikbaar. Per chat en per telefoon zijn wij 24/7 te bereiken. Met dank aan ruim 1000 vrijwilligers die hiervoor training en begeleiding krijgen door deskundige beroepskrachten.

Echte aandacht is een schaars goed. Wij staan voor echte aandacht: dag en nacht tijd met een luisterend oor waarin het verhaal van de ander centraal staat. Wij willen niet alleen echte aandacht bieden, maar ook mensen laten nadenken over het belang van echte aandacht. Hen inspireren om meer echte aandacht te geven. 
Een anoniem luisterend oor, aangeboden door vrijwilligers, valt onder informele zorg. Daarmee zijn wij een voorportaal naar en een vangnet rond professionele zorg.

De vrijwilligers voeren dagelijks bijna 1.000 gesprekken met mensen die angstig zijn, het leven niet meer zien zitten, onzeker zijn of gewoon behoefte hebben aan contact. Alles wat er zich in een mensenleven voordoet, komt voorbij aan de telefoon, chat en mail. Ieder gesprek is dan ook anders. Vrijwilliger Dirk vertelt: ‘’Een gesprek gaat vaak over schijnbaar onbelangrijke zaken, als een praatje over de heg waarin ik de rol van buurman vervul. Soms met mensen die al dagen niemand hebben gesproken en gewoon even hun verhaal kwijt willen. Maar ik luister ook naar de worstelingen van het leven. Gezondheidsproblemen, gedoe met instanties, ruzie in de familie, kinderen die op het slechte pad zijn geraakt.’’

Heeft u behoefte aan een luisterend oor? Bekijk hier de mogelijkheden om Sensoor te bereiken.