Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

Boost Arnhem is een recent gestarte stichting. Bedacht en tot stand gekomen door Mohammed Obeido. Hij is zelf als vluchteling in 2015 in Arnhem komen wonen en kwam toen terecht in de koepelgevangenis waar een AZC gevestigd was. Mohammed was in Syrië psycholoog en constateerde in Nederland dat er veel goed bedoelde initiatieven zijn gestart voor vluchtelingen maar voornamelijk vanuit Nederlands oogpunt. Veel vluchtelingen hebben een diepgeworteld wantrouwen tegen, en angst voor officiële - en/of overheidsinstellingen door jarenlange slechte ervaringen in het thuisland. Bij Boost durft iedereen open te spreken, omdat wij niet gezien worden als (onderdeel van) een overheidsinstantie.

Daarom is Boost Arnhem een “veilige plek” voor integratie. Nieuwkomers kunnen in een veilige, informele omgeving zelf de verantwoordelijkheid nemen voor integratie door middel van diverse activiteiten zoals:

* Nederlandse taallessen op alle niveaus
* Computerlessen
* Hulpvragen spreekuren
* Hulp bij psychosociale problematieken
* Begeleiding naar werk of opleiding
* Sociale activiteiten  
* Buddy project
* Creatieve taalactiviteiten
* Informatiemiddagen en -avonden
* Workshops
* Ondersteuning bij het volgen van een opleiding
* Arabische les voor volwassenen
* Arabische les voor kinderen

Om zo laagdrempelig mogelijk te zijn en de doelgroep vluchtelingen goed te kunnen bereiken, worden alle activiteiten gratis aangeboden.

Boost is niet alleen voor de vluchtelingen! Ook verlagen wij de drempel voor de Nederlanders om contact te durven leggen met vluchtelingen. Wij zien steeds meer Nederlanders naar binnen lopen en hun vragen durven stellen aan de vluchtelingen en werkelijk contact met hen te maken. Dat is een wezenlijke bijdrage aan integratie.

Zo is er ook een buddy project waarbij Nederlanders en vluchtelingen aan elkaar gekoppeld worden. Je wordt geen mentor van een vluchteling maar je bouwt samen een vriendschap op. 

Wilt u nieuwkomers uit Arnhem helpen en wilt u zich hiervoor als vrijwilliger inzetten? Laat dan hieronder uw reactie achter.