Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Bevat Video: Video

Bij Het Naaiproject in Heerde maken we met een groep lokale vrijwilligers veilig, mooi, duurzaam en uitwasbaar maandverband voor meisjes en vrouwen die leven in de sloppenwijken van India. 

Het tasje
Elke vrouw is gemiddeld 3000 dagen in haar leven ongesteld. In India heeft slechts minder dan 20% van de vrouwen toegang tot veilige voorzieningen tijdens haar menstruatie. Meisjes missen daardoor school, vrouwen missen inkomsten en ze lopen extra risico op ziektes. Wij maken een tasje met daarin zelfgemaakt maandverband en geven voorlichting over menstruatie en hygiëne. Het tasje met inhoud dat we maken kan drie jaar of langer gebruikt worden. 

Bij het uitwasbare maandverband krijgen de meisjes ook twee onderbroeken en een washandje. Voor de 1000 tasjes die we per jaar maken, kunnen we nog veel nieuwe onderbroekjes (maat XS, S en M) en washandjes gebruiken. Wil je ons hiermee helpen? 

Je kan deze opsturen naar:

Zwarteweg 10,

8181 PD Heerde

Team Het Naaiproject
We werken volgens de kwaliteitsnormen van Days for Girls. Het Naaiproject is een initiatief van Jeugd met een Opdracht Heidebeek.  We zijn 100% van giften afhankelijk. Materialen zijn enorm welkom. Wil je meer weten over Het Naaiproject zelf? Kijk dan op de website van Het Naaiproject

Heeft u onderbroeken of washandjes? Je kan deze opsturen naar:

Zwarteweg 10,

8181 PD Heerde

Of laat hieronder je reactie achter om te bespreken hoe de spullen terecht komen bij Het Naaiproject.