Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend
De 20 jaar oude Al Hadi vluchtte als puber in zijn eentje uit zijn vaderland Sudan. Het Oranje Fonds riep met haar campagne 'Veel Liefs' mensen op om een kaartje naar hem te sturen om hem een hart onder de riem te steken. En met succes: Al Hadi is bedolven onder meer dan 1500 kaartjes.

Door de oorlog was het in Sudan zo gevaarlijk geworden dat de moeder van Al Hadi besloot dat hij het dorp moest verlaten. Al Hadi probeert na zijn vlucht een nieuw leven op te bouwen in Huissen bij Arnhem.

Maar dat valt in je eentje en in een 'vreemd' land, niet altijd mee. Zo mist hij zijn familie erg. 'Ik heb mijn ouders al zeven jaar niet gezien. Ik ben helemaal alleen en dat vind ik heel erg moeilijk. Af en toe zie ik jongens samen met hun ouders op school of op straat, dan voel ik mij meteen eenzaam. Ik mis mijn ouders, mijn moeder, mijn zusjes, mijn broertjes, allemaal.'

Veel Liefs

Het Oranje Fonds probeert eenzame mensen met de campagne Veel Liefs aan nieuwe contacten te helpen. De stichting riepen mensen in heel Nederland op een kaartje naar Al Hadi te sturen om hem een hart onder de riem te steken.

En dat is dus massaal gebeurd. Zangeres en presentatrice Leona Philippo verraste de Sudanees met zakken vol post. 

1500 kaartjes

Al Hadi heeft een glimlach van oor tot oor op zijn gezicht. ‘Allemaal kaartjes! Wat lief! Iedereen bedankt die een kaartje heeft gestuurd.’ Naast heel veel brieven met lieve berichtjes erop heeft de 20-jarige ook veel contactgegevens ontvangen van mensen uit de buurt. Hiermee kan hij in de toekomst hopelijk meer sociale contacten opdoen.

 

 

Gelderland Helpt is een platform van Omroep Gelderland waarbij hulp gevraagd en gegeven wordt. Door middel van radio, tv, internet en social media geeft Gelderland Helpt bekendheid aan de vragen, oproepen of het aanbod van Gelderlanders.

Gelderland Helpt is te vinden op: