Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend
"Aandacht voor elkaar helpt ons door deze ellendige periode heen te komen." Een zinnetje uit de persconferentie van premier Rutte die wellicht snel vergeten werd nadat er vervolgens een lange lijst met beperkingen klonk. Maar misschien wel de meest waardevolle zin, eentje om ons aan vast te houden.

En aandacht voor elkaar is er in onze provincie. Misschien kijken we in het oosten van het land altijd al wel wat meer naar elkaar om. Vele initiatieven zijn er om de eenzamen niet te vergeten, om de kerstdagen binnen alle beperkingen net iets fijner te maken. Om te zorgen dat we ons niet vervelen.

Zo merkte Willy Mackaaij uit Nijmegen dat de aanvoer van bordspelletjes stokte door corona. Net in een tijd waarin we veel thuis zitten. Daarom bedacht ze de digitale-coronaspelletjeskast. Een database van spelletjes die werkeloos bij mensen in de kast staan en uitgeleend mogen worden (in Nijmegen e.o.).

Tekst gaat verder onder de foto.

Afbeelding
Foto: Omroep Gelderland

Een fijn kersdiner of zelfs een feestje; het kan gewoon

Eenzaam en alleen je eigen kerstmaaltijd bereiden en oppeuzelen hoeft ook niet. Zo kunnen mensen in de gemeenten Apeldoorn en Oene een kerstkok aan de deur krijgen. En wil je zelf iets betekenen, dan kun je zelf ook die kerstkok zijn. Op een leuke manier (wellicht met een gedichtje of een liedje) lever je dan iets smakelijks af bij iemand aan de voordeur.

Feest in coronatijd

In Lingewaard vierden ze feest, tekenfeest. Helemaal binnen alle geldende beperkingen. De Stichting Welzijn Lingewaard heeft jongeren uitgenodigd om een bezoek te brengen aan ouderen. Beiden aan één kant van het raam, met een doosje stiften. Samen kunnen ze een spelletje spelen (zoals Boter, Kaas en Eieren) of misschien het raam wel helemaal voorzien van kerstillustraties.

Wat doet u? Laat het ons weten

Wij zijn benieuwd wat u doet voor een ander. Heeft u een mooi initiatief? Klein of groot. Vertel het dan aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wellicht kunnen we u helpen om meer mensen te bereiken die kunnen helpen of wel wat extra aandacht kunnen gebruiken. En misschien inspireert u weer andere mensen.

In november maakte Gelderland helpt een speciale uitzending met het thema: Aandacht voor elkaar. Bekijk de video:

Gelderland Helpt is een platform van Omroep Gelderland waarbij hulp gevraagd en gegeven wordt. Door middel van radio, tv, internet en social media geeft Gelderland Helpt bekendheid aan de vragen, oproepen of het aanbod van Gelderlanders.

Gelderland Helpt is te vinden op: