Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Bevat Video: Video
Bevat Audio: Audio

ISVA is de afkorting voor Invaliden Sportvereniging Arnhem en omstreken.

Onze leden hebben allemaal een beperking. De ernst van de beperking doet er niet toe, ISVA is er voor de mens die wil sporten. ISVA wil één vereniging zonder drempels zijn. Wij zijn niet tegen de “gewone” sportverenigingen, in tegendeel. ISVA werkt samen met deze verenigingen en met de sportbonden. Wij vinden het belangrijk dat een sporter zich thuis voelt bij een vereniging, welke dat ook is. Onze leden komen uit vele gemeenten, zoals de naam al aangeeft Arnhem en omstreken. De vereniging is gevestigd in Arnhem, al ons sportaanbod is daarom in Arnhemse accommodaties.

Op dit moment liggen veel sporten stil door de corona maatregelen maar we hopen dat over een maand de lessen weer van start kunnen gaan. Nu gaan alleen de zwemlessen voor de jongere kinderen door.

Maar omdat we hopelijk straks weer met volle kracht er tegenaan kunnen gaan zijn we wel vast op zoek naar vrijwilligers, want die hebben we hard nodig.

We zoeken voor de zwemlessen vrijwilligers op de maandag en de woensdag maar ook iemand voor de recreatiesport.

Dat is een gymachtige sportles waarmee sport en spel gecombineerd worden voor mensen met een verstandelijke beperking, voornamelijk mensen met het syndroom van down die lekker willen bewegen. Iedere woensdagavond is deze les.

Wat moet je kunnen?

Met mensen met een beperking kunnen omgaan. Je moet vooral een beetje humor hebben en een beetje "swoeng" in zo'n avond kunnen brengen. Je hoeft dus niet echt een sporter te zijn maar het gaat er vooral om dat het een gezellige avond is waarbij de deelnemers kunnen bewegen.

Kan jij die gezelligheid wel in de groep brengen? Laat hieronder je reactie achter.