Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Bevat Audio: Audio

Dit jaar starten wij, Bart en Anke, ons gezinshuis in hartje Nijmegen. Voor ogen hebben wij een plek waar wij als gezin met onze twee kinderen willen samenleven met volwassenen met een verstandelijke beperking. Ab Huis is een plek waar je je net zo thuis kunt voelen als bij je ouders en zo zelfstandig kunt worden als bij jou past. Vanuit deze basis hebben we het gezellig en delen we maaltijden, avonden en vrije dagen. Het is een actief en creatief huis met positieve aandacht voor elkaar en gevoel voor humor. Wij ervaren dat als de ingrediënten voor een plezierig leven!

Wij geloven in het geven van regie, vertrouwen en aandacht. Dat zet iedereen in zijn kracht en geeft daarmee levensplezier. In het gezinshuis kijken we naar wat iedereen kan, laten we dat tot uiting komen en dragen zo bij aan elkaars leven. Dat geeft voldoening en waardigheid! Aandacht is een basisbehoefte en de brandstof voor goede onderlinge verhoudingen. Door het vertrouwen in aandacht en door het kleine aantal bewoners is er genoeg voor iedereen. Dat zorgt ervoor dat Ab Huis een plek is waar je je op je gemak voelt en langdurig met plezier je leven kunt leven en delen.

Luister naar het gesprek op Radio Gelderland:

Zou jij in het gezinshuis van Bart en Anke willen wonen? Of ken je iemand die daarvoor in aanmerking komt? Reageren kan hieronder.