Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

Onderzoekers van het Radboudumc en spelontwikkelaars van Games for Health onderzoeken of het spelen van spellen op de telefoon sociale contacten kan stimuleren. Van kinds af aan is samen spelen een leuke manier om plezierig contact te leggen met anderen. We willen nu kijken of dat ook zo werkt bij ouderen. Daarom hebben we een nieuwe chat-app ontwikkeld. De app biedt digitale versies van bekende spellen zoals Galgje en Ik Zie Ik Zie, en nieuwe spellen zoals Fotoslang en Emojij.

Wie zoeken wij?

Om te onderzoeken of spellen spelen inderdaad leidt tot meer sociale contacten is het SamenSpelen-onderzoek opgezet. Voor dit onderzoek zijn we vooral opzoek naar mensen van 65 jaar of ouder, maar ook jongere mensen kunnen meedoen. Meedoen betekent dat je één jaar lang gratis gebruik kunt maken van de app. Het enige wat je nodig hebt is een smartphone. Elke maand vragen we je wat vragen te beantwoorden; meestal maar een paar, af en toe wat meer.

Wil je graag meedoen? Meld je hier aan. Ook zijn we op zoek naar vrijwilligers. Vrijwilligers zijn mensen die de deelnemers willen helpen met het gebruik van de app en regelmatig een spelletje met hen willen spelen. Geïnteresseerd? Meld je hier aan.