Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Bevat Audio: Audio

Wende café pakt de draad weer op en organiseert vanaf nu weer elke tweede maandag- en vierde dinsdagavond van de maand een avond voor mensen met een vorm van autisme in Gigant in Apeldoorn. Doel van de avonden is het ontmoeten van nieuwe mensen en het opbouwen van sociale contacten in en een prettige en veilige omgeving. Geïnteresseerden zijn vanaf 19:00 welkom in het GIGANT café, later komen is geen probleem want Wende kent geen vast programma.

Om ons café draaiende te houden zijn wij op zoek naar vrijwilligers die als gastvrouw of -heer de avonden willen begeleiden, maar ook activiteitenbegeleiders:

Gastheer/gastvrouw

Als vrijwilliger in het autismecafé werk je, samen met een andere vrijwilliger, op een vaste avond (1x per maand). Je bent dan hoofdgastheer/gastvrouw en op de afgesproken tijd aanwezig. Je heet bezoekers welkom en stelt ze op hun gemak. Zo draag je bij aan een gezellige avond, passend bij de uitgangspunten van het Wende-café.

Je overziet het geheel, zorgt ervoor dat de groep lekker loopt en geeft er een draai aan als het nodig is. Je bent stressbestendig en reageert adequaat op onverwachte vragen of opmerkingen. Je bent de hele avond aanwezig. Kun je een keer niet, dan probeer je zelf vervanging te regelen via je collega’s.-Ook maak je deel uit van de Wende werkgroep, die ± vierkeer per jaar vergadert met tussendoor overleg per mail. Samen met je werkgroep collega’s draag je je steentje bij. Je bent bezig met het werven van nieuwe bezoekers, de Wende-appgroep bijhouden, informatie geven over Wende etc.

Activiteitenbegeleider

Je bent per activiteit wat meer uren beschikbaar en bent betrouwbaar in je inzet. Je bedenkt samen met de coördinator een activiteit en gaat deze uitzetten. De eindverantwoordelijkheid ligt bij de activiteitencoördinator. Creativiteit, tijdsdruk en verrassingen horen erbij. Net als contact hebben met andere ondernemers of organisaties; dingen navragen en uitzoek en via mail of belcontact. Je bent mogelijk contactpersoon tijdens de werving van deelnemers. Tijdens de activiteit ben je er natuurlijk ook bij, als het lukt. Dit kan zijn als deelnemer of in de rol van gastheer/gastvrouw.-Na afloop is een kleine evaluatie en een vooruitblik naar de volgende activiteit.

Lijkt het je leuk om vrijwilliger te worden bij Wendecafé? Reageer dan hieronder!