Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Bevat Video: Video

Jaarlijks raken tienduizenden honden en katten hun thuis kwijt, omdat ze verdwalen, worden gedumpt of omdat er door omstandigheden niet meer voor ze kan worden gezorgd. De Dierenbescherming vangt dit soort dieren liefdevol op in haar opvangcentra, zoals de Kuipershoek in Klarenbeek.

In hetzelfde pand als de Kuipershoek, huist ook Dierenambulance Overgelder. De dierenambulance gaat af op meldingen van dieren die in nood zijn, zoals zieke, gewonde of zwervende dieren. Van zwaan tot kat en van hond tot egel. Geen dag is hetzelfde op de dierenambulance; het is zeer afwisselend werk.

Het werken met dieren is mooi, maar soms ook zwaar, want het loopt niet altijd goed af. Het is dankbaar werk, vooral als je een dier kunt helpen, als je het ziet opknappen en als er weer een gouden mandje wordt gevonden.

Het werk wordt grotendeels gedaan door vrijwilligers; mensen met een groot hart voor dieren die zich belangeloos willen inzetten. Er zijn vrijwilligers die de dierenverblijven schoonmaken, mensen die met de honden wandelen, kattenknuffelaars, gastgezinnen voor kittens, collectanten, vrijwilligers op de dierenambulance, mensen die voorlichting geven op basisscholen of die de padden helpen met oversteken.

Er is veel werk te doen en extra handjes zijn zeer welkom, met name bij de verschillende dierenambulances in de provincie.

Gaat dierenwelzijn jou ook aan het hart en lijkt het je leuk om vrijwilligerswerk te doen met of voor dieren? Voor de Kuipershoek in Apeldoorn of elders in de provincie? Reageer dan hieronder.