Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Bevat Video: Video

Kinderrechtenorganisatie Terre des Hommes strijdt wereldwijd tegen kinderuitbuiting. Om dit te kunnen doen maken zij onder andere gebruik van de inkomsten van de goede doelen winkels van Terre des Hommes.

In november start Terre des Hommes haar najaarscampagne over kinderarbeid in mica mijnbouw. In India en Madagaskar wordt het mineraal gewonnen en er zijn veel kinderen die daarvoor worden ingezet.
Mica is een wondermineraal. Vroeger zat het in de ruitjes van de gaskachels, want het is extreem hittebestendig. Tegenwoordig zit het bijna overal in; verf, autolak, cosmetica, auto’s en elektrische apparaten zoals telefoons en laptops. Mica biedt families een inkomen, maar de kinderarbeid moet stoppen.

Stop kinderuitbuiting

De missie van Terre des Hommes is het stoppen van kinderuitbuiting. De organisatie strijdt tegen kindermisbruik, seksuele uitbuiting, kinderhandel, kinderarbeid en biedt noodhulp. Al deze kwesties hebben dringend aandacht en middelen nodig om de problematiek bij de wortel aan te kunnen pakken. Door de winkels die volledig door vrijwilligers worden gerund, kan Terre des Hommes dit realiseren.

Breng uw mooiste items naar de winkels of doneer uw tijd

Door een klein beetje tijd of creativiteit te delen, levert u al een grote bijdrage aan een winkel. Bijvoorbeeld als winkelvrijwilliger, stylist, of coupeuse.
Maar u kunt ook goederen doneren, misschien bent u wel een ondernemer die af en toe wat spullen over heeft of maakt u sieraden of kunstobjecten die u wilt doneren aan een van onze winkels. Ook overige nieuwe- en mooie tweedehands spullen zijn welkom.
We zoeken ook mensen die handig zijn met sociale media zodat we bijvoorbeeld op Instagram onze mooiste spullen onder de aandacht kunnen brengen om te zorgen voor een mooie opbrengst.
De goede doelen winkels van de organisatie zijn van groot belang om haar projecten te kunnen financieren.

Voor onze winkels in Arnhem, Apeldoorn, Barneveld, Wageningen en binnenkort Velp, zoekt Terre des Hommes extra vrijwilligers.

Wilt u een bijdrage leveren? Reageer dan hieronder