Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Bevat Audio: Audio

Op middelbare school Guido in Arnhem gaan 10 leerlingen uit 2 en 3 Havo/Vwo vanaf 11 januari aan de slag met een heel bijzonder geschiedenis project! Wat gaan ze doen: schrijven over een ingrijpende historische gebeurtenis. Het kan gaan over bekende gebeurtenissen, zoals de evacuatie van Arnhem in WOII, de watersnoodramp in '53, de kernramp in Tsjernobyl in '86 en de val van de Berlijnse muur in '89. Maar het kan ook gaan over minder bekende gebeurtenissen, zoals een oorlog ver weg van Nederland en Europa, waardoor u wel heeft moeten vluchten en sindsdien hier woont. Ze schrijven het verslag aan de hand van 3 interviews met mensen die er uit eigen ervaring over kunnen vertellen en geschreven bronnen.

We willen met dit project bereiken dat geschiedenis een gezicht krijgt voor de leerlingen, waardoor wat ze erover leren blijft hangen en ze inzien dat het verleden vormend is voor het heden. Daarnaast oefenen ze op deze manier in het contact maken met nieuwe mensen.

Concreet zijn we op zoek naar 10 mensen die een ingrijpende historische gebeurtenis hebben meegemaakt en hier graag tijdens 3 gesprekken over delen met onze leerlingen.

Wilt u meewerken? Reageer dan hieronder. Ga naar gelderlandhelpt.nl of bel 026 371 3718