Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

Word jij een van onze vrijwilligers die de bezoekers van de internationale tentoonstelling, spannende interventies en interessante workshops gastvrij gaat ontvangen? Meld je nu aan als vrijwilliger voor State of Fashion 2022 | Ways of Caring.

Deze zomer zijn er allerlei activiteiten in Arnhem. Onder andere in Rozet, op het Audrey Hepburnplein en in park Sonsbeek.

Er komen ontwerpers en er worden workshops gegeven waar mensen aan deel kunnen nemen. Er komt ook een echte processie door de stad.

De modewereld is erg bezig met verduurzamen, hergebruik, slow fashion. We gaan op een andere manier naar mode kijken.
Modeontwerper Sjaak Hullekes bijvoorbeeld, is erg bezig met hergebruik van kleding. In Park Sonsbeek is daarom tijdens de State of Fashion een recovery garden. Er komt een tuin met uitleg over het verven van kleding, hoe doe je dat bijvoorbeeld met behulp van planten? We bespreken hoe vervuilend het verven van kleding is in de mode industrie.

In Rozet openen we een kledingbibliotheek op de 3e verdieping. Daar komen allemaal kasten met ge-upcyclede kleding. Soms wordt kleding niet meer gedragen omdat er een scheur in zit of een vlek. Dan kun je iets doen om die kleding toch weer draagbaar te maken. Veel ontwerpers die aanwezig zijn, zijn daar ook actief mee bezig. Van reststoffen kleding maken bijvoorbeeld. In de kledingbibliotheek kun je kleding gaan ruilen, tijdelijk lenen of kopen.

Om dit alles mogelijk te maken zijn we nog op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om onderdeel te zijn van het evenement State of Fashion van 3 juni t/m 10 juli 2022.

Lijkt het je leuk om dit te doen? Reageer dan hieronder