Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Bevat Audio: Audio

Welzijn Rivierstroom is op zoek naar een man of vrouw die mantelzorgers in de gemeente Buren en Neder-Betuwe wil bellen om te informeren hoe het gaat.

Mantelzorgers zijn mensen die zorgen voor een naaste familielid, vriend of buur zonder dat daar een financiële vergoeding tegenover staat. Deze mensen doen hun taak en zullen niet snel hulp vragen.

Op dit moment groeit de groep mantelzorgers in de gemeente Buren en Neder-Betuwe, waardoor het voor het huidige bel team drukker en drukker wordt.

Daarom is Welzijn Rivierstroom op zoek naar mensen die eenmaal per week twee uurtjes willen bellen naar mantelzorgers om te informeren hoe het gaat en of er vragen zijn. Deze vragen worden dan weer doorgestuurd naar de mantelzorgconsulent die ook bij Welzijn Rivierstroom werkt.Tijdens deze telefoontjes vinden de mooiste en de persoonlijkste gesprekken plaats.

Het geeft de mantelzorger een gevoel van gehoord worden. Volgens de mantelzorgbellers geeft dat voor hen als beller weer een gevoel van voldoening, iets doen voor de medemens.

Luister hier naar het gesprek op Radio Gelderland:

Vindt jij het leuk om wekelijks even met mantelzorgers te bellen? Reageer dan hieronder.