Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Bevat Audio: Audio

Op zaterdag 26 november is er voor het eerst sinds 20 jaar wederom in De Avezathen in Kerk Avezaath van 10.00 tot 14.00 uur een postzegel- en ansichtkaartenbeurs. Op de beurs staan standhouders die postzegels verkopen maar ook ansichtkaarten van o.a. Tiel, Gelderland, Zuid-Holland en Utrecht.

Tevens is de Philatelistenclub Tiel op zoek naar nieuwe leden (vooral jongeren). Iedereen die lid wordt tijdens het bezoek aan de beurs krijgt van ons een blok met postzegels met de afbeelding van ons verenigingslogo ter waarde van € 12,50 als het lidmaatschap is voldaan. In 2024 bestaat onze vereniging 100 jaar en dan willen wij 100 leden hebben.

Meeste mensen beseffen niet dat postzegels verzamelen meer is dan alleen verzamelen. Vandaag nog filatelist worden is geen schande, postzegels verzamelen is op dit moment hot en niet duur. Een postzegel insteekboek is er al voor een paar tientjes, en een pincet heb je al voor een paar gulden. Postzegels kun je overal kopen o.a. bij rommelmarkten of je pleegt één telefoontje naar de plaatselijke postzegelclub en je krijgt een uitnodiging voor de eerste bijeenkomst van de postzegelvereniging, geheel vrijblijvend. Je krijgt gratis advies hoe je een verzameling kunt opbouwen en wat jouw interesses zijn

De filatelie in Nederland is goed georganiseerd. In bijna iedere stad of groot dorp is een postzegelclub en in menige plaats meer dan één. Vaak is er ook een jeugdafdeling. Op de veelal maandelijkse verenigingsbijeenkomsten worden lezingen gehouden over de meest uiteenlopende onderwerpen uit de wereld van de filatelie. Ook is er de mogelijkheid om postzegels te ruilen of te kopen. Als je lid wordt krijg je automatisch het maandblad “Filatelie” thuis gestuurd. Het abonnementsgeld voor dit blad is inbegrepen in de contributie. De contributie bedraagt € 45,00 voor een senior lid. Jeugdleden onder de 18 jaar is het lidmaatschap gratis.

Luister hier naar het gesprek op Radio Gelderland:

Ben je (beginnend) postzegelverzamelaar en wil je naar de beurs en/of lid worden van een vereniging? Reageren kan hieronder.